domingo, 13 de abril de 2014

Cogomelos velenosos

Existen tres tipos de cogomelos: os comestibles, os tóxicos e os velenosos. Lóxico, verdade? 

Comprar cogomelos no supermercado é moi cómodo, pois normalmente xa veñen limpos, cortados e envasados. O único que temos que facer antes de cociñalos é lavalos e, no caso de que así o queiramos, cortalos en anacos máis pequenos. A única pega que lle podemos poñer ós supermercados é a variedade: non teñen moitas clases de cogomelos. Aquí comeza o problema:

Onde podo conseguir máis tipos de cogomelos --fora dos típicos champiñóns, cogomelos boletus ou champiñóns portobello--?

A opción máis "aventureira" é ir apañar cogomelos ó monte durante o outono pero, cales son comestibles? É sinxelo diferencialos? Distinguir que cogomelos son comestibles e cales non require tempo e experiencia. Para comezar, déixovos aquí algúns exemplos de cogomelos comestibles, tóxicos e velenosos; cuns enlaces para que poidades ver aínda máis.


                                          Cantharellus cibarius (www.cestaysetas.com)


                                          Amanita muscaria (www.cestaysetas.com)


                                          Amanita phalloides (www.cestaysetas.com)

Ningún comentario:

Publicar un comentario