INGREDIENTES (2 persoas):
-Unha taza ou vaso de arroz risotto
-Media cebola
-Unha culler sopeira de manteiga
-100 gramos de xamón serrano
-Un chorriño de viño branco para cociñar
-Caldo de polo
-250-500 gramos de champiñóns
-100 gramos de nata para cociñar
-50 gramos de queixo parmesano
Nunha pota antiadherente botamos unha culler sopeira de manteiga e deixamos que se quente. Acto seguido engadimos a cebola picada e, cando esta estea pochada, botamos os champiñóns. Por último, botamos o xamón serrano e salteamos todo.
Ó mesmo tempo que pochabamos a cebola e os champiñóns temos que poñer a ferver auga con caldo de polo nun cazo pequeno.
Cando teñamos a cebola, os champiñóns e o xamón feitos, engadimos á pota o rissotto e salteamos todo durante uns minutos. Por último, botamos un chorriño de viño branco.
Agora imos engadindo a auga do cazo á pota (podemos empregar unha culler sopeira). Podemos botar dúas culleiradas e esperar a que o risotto as absorba e repetir esta acción as veces que sexa necesario, ata que o rissotto se faga.
Por último, engadimos a nata para cociñar e o queixo parmesano. Removemos outros cinco minutos... e voilà!
Este foi o último risotto que fixen. Estaba boísimo! ata o comín en bocata...
Ningún comentario:
Publicar un comentario