mércores, 9 de abril de 2014

Recetas con cogomelos

Que bos están os cogomelos! Pódense facer case con calquera cousa: acompañando á pasta, á carne, revoltos con ovo e allo, misturados con vexetais... Non tes excusa para non cociñalos! Bueno si, tes unha: que non che gusten os cogomelos. Pero como hai tantos, malo sérá que algún non che faga sonar as tripas.

Por exemplo, a min encántame facer --máis ben comer-- lasaña de polo con vexetais e champiñóns. É moi doada de facer, só tes que dorar o polo á sartén con cebola e allo e logo engadirlle os vexetais --eu bótolle berenxena, calabacín, pemento e tomate-- e os champiñóns. Recorda que os cogomelos botan moita auga ó cociñalos e reducen moito o seu tamaño. Así que non te preocupes se parecen moitos champiñóns despois de lavalos, logo reducen. E como din os nosos avós: vale máis que sobre que que falte!

Como eu son unha "amateur" na cociña, déixovos aquí dous enlaces: un contén dez recetas con cogomelos e outro doce. Eu xa probei algunhas, a que esperas?

E para rematar... o postre!



Pero disto xa falaremos outro día!


Ningún comentario:

Publicar un comentario